Solicita oferta

Conditii de Calatorie

Egipt:

  1. CONDITII DE CALATORIE EGIPT(informatie actualizata la data de 15.03.2022)

 

Cetatenilor romani care sosesc din Romania li se permite intrarea pe teritoriul Egiptului in baza prezentarii documentelor de calatorie si a unuia dintre urmatoarele documente COVID-19:

 

Un test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore anterior calatoriei. Este necesar ca testul sa fie de tipul RT-PCR, efectuat de catre un laborator specializat, autentificat prin cod QR sau stampila in original, fara a fi aplicate pe document corectii si/sau modificari. In mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autoritatilor egiptene pe suport de hartie, trebuie sa contina data si ora recoltarii probei biologice si sa fie tradus in limba engleza sau araba.

 

SAU

 

Certificat de vaccinare acreditat care sa ateste faptul ca turistul a fost vaccinat cu doza completa cu minim 14 zile inainte de sosirea in Egipt. Certificatul este individual si poate fi descarcat de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/login. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta, sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie. Masurile mentionate anterior se aplica persoanelor care au fost vaccinate cu serurile aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Autoritatea Egipteana pentru Medicamente.

Calatorii vaccinati pot intra în Egipt la cel putin 14 zile dupa administrarea celei de-a doua doze in cazul vaccinurilor care se efectueaza in doua doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac sau Sputnik) sau la 14 zile dupa administrarea unui vaccin cu doza unica (Johnson & Johnson).

 

Copiii sub 12 ani (neimpliniti) sunt exceptati de la masura obligatiei prezentarii acestor documente justificative (certificate de vaccinare/test negativ PCR).

 

  1. TAXA DE VIZA

 

La sosirea pe aeroporturile din Hurghada, turistii trebuie sa obtina viza de intrare pe teritoriul egiptean; taxa de viza (27 USD/ persoana) se va achita personal la sosirea pe aeroportul din Egipt (cash).

 

  1. DOCUMENTE DE CALATORIE
    Documente necesare calatoriei: pasaport simplu electronic sau temporar valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei si asigurare medicala obligatorie. Toti copiii au nevoie de pasaport.
    Recomandam verificarea din timp a valabilitatii documentelor de calatorie. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
    Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat iar adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro sau sa apelati 021.9590.