De la 449
width: 100%, height:1px

KAPADOKYA. Incursiune în inima Anatoliei

Ziua 1. BUCURESTI – ANTALYA

Intalnire in Aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Soley Tour pentru check-in si imbarcare cu destinatia Antalya. Dupa un zbor de aproximativ 2 ore, aterizăm pe Aeroportul International Antalya, unde vom fi intampinati de reprezentantul local. Urmeaza transferul catre hotelul de 5* unde vom petrece o noapte de cazare.

După check-in avem timp liber.

Ziua 2. ANTALYA – KONYA – KAPADOKYA

Dupa micul dejun, facem check-out si ne indreptam spre Konya (in Muntii Taurus), oraș situat în Anatolia Centrala si unul dintre cele mai importante centre istorice și culturale ale Turciei. Aici vom vizita Muzeul Mevlana Rumi, o fosta sala de rugaciuni a calugarilor dervisi, care astazi gazduieste mormantul fondatorului Ordinului Calugarilor Dervisi, Mevlevi Jalaleddin Rumi.

In drumul spre Kapadokya vom face un popas pentru a lua pranzul, prilej de a descoperi tainele unui caravanserai. Pe vremuri, caravanseraiul era un han unde calatorii obositi se puteau reface dupa o zi lunga petrecuta pe drum, in caravana. Caravanseraiul era o constructie fortificata, ce putea adaposti sute de oaspeti cu marfurile si animalele lor de povara, dar si o piata de desfacere pentru produsele pe care le carau.

După masa, vom deslusi misterele Kapadokyei, a carei unicitate consta in orasele subterane, sapate direct in stanca de-a lungul veacurilor. Asezarile subterane aveau sistem de ventilatie, fantani, depozite, biserici, iar locuitorii isi petreceau viata fara sa vada lumina soarelui.

Dupa o zi plina, vom face check-in la hotel 5* in Kapadokya, iar ziua se va incheia cu cina la hotel.

Ziua 3. KAPADOKYA

După micul dejun, vom vizita un atelier cu vânzare de covoare turcești pe malul Kizilirmakului (Râul Roșu). Arta țeserii covoarelor turcești este un meșteșug tradițional, practicat din cele mai vechi timpuri, iar calitatea lor este renumită. Este o experienta culturale de neratat.

Ziua continuă cu vizita la Muzeu in aer liber Goreme, aflat in Patrimoniul UNESCO, un complex monahal ce include biserici sapate in piatra (ex., Biserica Sarpelui, Biserica Intunecata, Biserica Marului, Biserica Sandalelor - denumită asa pentru tălpile de pe podea care ar fi ultimele urme lăsate de Iisus înainte de a se înălța la cer), capele acoperite cu fresce si unele dintre cel mai bine conservate picturi bizantine din zonă.

Urmeaza o o altă atracție inedită a regiunii: Castelul Uchisar (intrare libera), unde vom avea timp liber și posibilitatea de a cumpăra produse traditionale. Uchisar se află la cea mai mare altitudine din Cappadocia și oferă o panoramă superbă asupra zonei.

-          Pauza de pranz

-          Vizită la Castelul Ortahisar, aflat in centrul orașului cu acelasi nume, cunoscut pentru casele sale pitorești săpate direct în stâncă.

-          Check-in la hotel, unde vom lua și cina.

Opțional: Seară turceasca (cu bauturi incluse)

Ziua 4. KAPADOKYA

După micul dejun ne vom îndrepta spre unul dintre cele mai faimoase locuri din Turcia și nu numai: Valea Dervent (sau Devrent). Cunoscută și cu denumirile Valea Imaginatiei sau Valea Roz, regiunea este renumită pentru peisajul selenar și formațiunile în formă de animale (cămile, delfini, șerpi etc.) ca intr-o gradina zoologica sculptata de natura. În Devrent nu vom gasi biserici in grote sau castele pentru ca nu a fost niciodată locuită.

Vom face un popas si la un atelier de olarit din Avanos, aflat pe malul Raului Rosu. Este cel mai faimos oras din regiune pentru meșteșugul olăritului și producția de ceramică inca din antichitate. Materia prima este argila rosie extrasa din râul Kızılırmak, pe ale cărui maluri s-a dezvoltat oraşul şi care-l separă de restul Cappadociei. Vasele, realizate si pictate manual, sunt adevarate opere de arta.

Itinerariul continuă cu Valea Iubirii, locul care impresionează prin sculpturile naturale în stâncă în formă de falus, metafore pentru virilitate și masculinitate.

Dupa timp suficient pentru poze si povesti, luam pranzul, iar apoi ne indreptam spre hotel.

Cei care mai au energie pot alege excursia optionala in Valea Ihlara,  un defileu lung de 16 km tăiat în roca vulcanica, rezultat în urma mai multor eruptii ale Muntelui Erciyes. Întregul canion este acoperit cu locuințe subterane tăiate în stâncă și biserici din perioada bizantina.

Cina la hotel

Ziua 5. KAPADOKYA – SIDE

Dupa micul dejun, ne decazăm de la hotel si ne indreptam spre orasul Side, situat pe coasta de sud a Mediteranei, la aproximativ 75 km de Antalya. Side este un exemplu concludent al modului în care o așezare în care comerțul și pescuitul erau principalele preocupări poate deveni una dintre cele mai frumoase stațiuni maritime din lume.

Vom descoperi comorile arheologice ale orasului in cadrul unui tur panoramic in care vom admira Termele, Agora, Spitalul Bizantin, Palatul Episcopal si Templul lui Apollo.

Dupa vizita, ne cazam la hotel 5* in Antalya, unde vom incheia ziua cu cina.

 Ziua 6. ANTALYA

Dupa micul dejun, in prima parte a zilei vom merge la shopping, iar obiectivele noastre vor fi un magazin de marochinarie si un altul de bijuterii.

Ziua continua cu o plimbare pe strazile boeme din Old Town Antalya, unde vizitam Portul si Moscheea Yivli Minare, una dintre primele cladiri islamice si simbol al orasului. Antalya are toate atributele unui oras specific zonei mediteraneene: promenada cu palmieri, port, iar ca bonus, vestigii istorice. In plus, cucereste prin multitudinea de arome si culori din magazinele cu produsele traditionale: ceaiuri, condimente, rahat, baklava.

Chiar in imediata apropiere a orasului si cu acces facil este un alt obiectiv natural ar regiunii pe care il vom bifa: frumoasele cascade ale Antalyei. Traseul nostru include Cascada Karpuzkaldiran (sau Duden), o experienta incredibila pentru ca vom avea ocazia sa vedem cascada cum izvoraste din stanca si vom merge pe sub perdeaua de apa.

Dupa o zi plina ne retragem la hotel pentru cina si odihna.

 Ziua 7. ANTALYA

Micul dejun va fi urmat de o zi de relaxare in Antalya, renumita destinatie pentru vacantele la plaja ale turistilor din intreaga Europa.

Pentru rasfat suprem va recomandam sa incercati celebrele bai turcesti – hamam. Traditia bailor publice dateaza din epoca Romei Antice sub forma termelor, iar otomanii au preluat-o si au combinat-o cu elemente din cultura proprie, luand astfel naştere hamamul. Baia turceasca este o saună cu aburi; camerele sunt din marmura si, in general, au o arhitectura foarte frumoasa.

Cei care doresc o zi activa pot alege excursia optionala cu barca – Boat Tour pe Raul Manavgat – la bordul careia vor lua si masa de pranz.

Ziua 8. ANTALYA – BUCURESTI

Dupa micul dejun, ne vom decaza de la hotel si ne vom indrepta spre aeroport pentru zborul de retur spre Bucuresti.

Excursii optionale:

-          Seara turceasca: 35 €/pers (cina inclusa+bauturi)

-          Valea Ihlara: 45 €/pers (pranz inclus)

-          Jeep Safari: 50 €/pers

-          Zbor cu balonul: 130€-150€/pers

-          Sema dansul dervisilor: 20€/pers

-          Ortahisar (Orasul subteran+Valea Indragostitilor): 45€/pers (pranz inclus)

Tariful include:

-          Zbor Bucuresti – Antalya – Bucuresti

-          Taxe aeroport

-          Transfer aeroport – hotel – aeroport

-          Transport cu autocarul

-          7 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri 5*

-          Ghid insotitor, vorbitor de limba romana

-          Deplasare pentru vizite excursii optionale

Tariful nu include:

-          Asigurare medicala+storno

-          Bacsis pentru ghidul si soferul local: recomandat 5€/pers/zi (se achita la fata locului)

-          Intrarile la obiectivele turistice

-          Excursii optionale

-          4 pranzuri

Tarife Pachete fara balon inclus

Data plecare

Loc in camera DBL/TPL

Supliment SGL

Copil 0-1.99 ani

Copil 2-11.99 ani

02.06.2021

449 €

105 €

40 €

449 €

09.06.2021

449 €

105 €

40 €

449 €

Tarife Pachete cu balon inclus

Data plecare

Loc in camera DBL/TPL

Supliment SGL

Copil 0-1.99 ani

Copil 2-11.99 ani

02.06.2021

549 €

105 €

40 €

549 €

09.06.2021

549 €

105 €

40 €

549 €

Oferta speciala pachet excursii optionale:

Pachet 3 excursii optionale + 4 pranzuri incluse – 130 €/pers

·      Daca se cumpara din tara pachetul cu balon inclus, iar din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile nu se poate zbura, se ofera 100€ reducere la pachetul de excursii optionale

·        Recomandam achizitionarea pachetului premium din tara

      Termene de plata:

-          30 % avans la inscriere;

-          diferenta cu 15 zile inainte de plecare

Conditii de anulare:

-          cu mai mult de 15 zile inainte de plecare se pierde avansul de 30%;

-          cu  7 zile sau mai putin de 7 zile inainte de plecare, no show – 100 %

Informatii importante:

Acte necesare: pasaport electronic, pasaport electronic simplu, pasaport diplomatic, pasaport diplomatic electronic, pasaport de serviciu, pasaport de serviciu electronic, pasaport temporar.

Pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate de minim 150 zile de la data intrarii in Turcia si sa dispuna de cel putin o fila goala, conform conditiilor de calatorie publicate pe www.mae.ro. Valabilitatea documentelor de calatorie atat a adultilor si regimul de calatorie al minorilor revin in sarcina turistilor.

Agentia nu este responsabila pentru refuzul autoritatilor vamale de a permite turistului trecerea frontierei.

Insotitorul de grup poate schimba ordinea vizitarii obiectivelor si a excursiilor optionale, cu conditia de a respecta atingerea tuturor obiectivelor prevazute in program.  Insotitorul de grup poate oferi explicatii in autocar si in fata /interiorul obiectivelor numai in prezenta ghidului local. 

Moneda locala: lira turceasca. Se recomanda a se avea euro sau dolar pentru schimb valutar pe plan local.

Repartitia camerelor se face la receptie. Numarul de stele ale hotelului sunt catalogate dupa standardele locale.

width: 100%, height:1px